Filter:

Achtergrond
Bijen leveren een grote bijdrage aan onze samenleving. Vierduizend van de in Europa verbouwde landbouwgewassen kunnen bestaan door het harde werk van bijen.
Tips
We gooien ons koffiedik over het algemeen bij het GFT afval. Maar wist je dat je ook hele nuttige dingen kunt doen met koffiedik? Hierbij onze 5 tips.
Recept
Een lekker koffie recept voor in het voorjaarszonnetje.
Achtergrond
Een gezellig plantje met mooie rode besjes eraan. Dat was hoe de Guatamalteekse bevolking de koffieplant zag toen ze er voor het eerst mee in aanraking kwam rond het jaar 1750. Ze hadden toen nog geen idee dat dat leuke plantje in een aantal jaren zou uitgroeien tot hun nummer 1 exportproduct.
Tips
Bij het zetten van koffie zijn er meerdere factoren van invloed op de smaak. Veel mensen zijn zich daar niet van bewust en kunnen de smaak in het kopje daarom vaak nog stukken verbeteren. Water speelt een belangrijke rol bij koffie, of het nu een filterkoffie machine of een volautomatische espresso machine betreft. Maar wat is nu precies de invloed van de watertemperatuur?
Tips
Deze factoren hebben daar allemaal invloed op; de een meer dan de ander!
Recept
Vind jij een cappuccino te veel melk en te weinig koffie, probeer dan eens de Cortado, Anna’s favoriet! Het verschil met bijvoorbeeld de espresso macchiato, de Cortado is romiger doordat de melk 50/50 en goed vermengd is met de espresso.
eek premie
De eek premie hebben de afgelopen 3 jaar in verschillende duurzame energieprojecten geïnvesteerd.
Recept
Iedereen kent de Cappuccino wel, maar ken je ook haar krachtige broer, de Flat White? Dit moet je echt proberen!