fbpx

Minder melk-achtig: Cortado Recept

Minder melk-achtig: de cortado

Hét Cortado recept, voor wie een cappuccino te melkachtig vindt.

Vind jij een cappuccino te veel melk en te weinig koffie, probeer dan eens de Cortado, Anna’s favoriet! Het verschil met bijvoorbeeld de espresso macchiato, de Cortado is romiger doordat de melk 50/50 en goed vermengd is met de espresso.

Zet een espresso van ongeveer 40 ml in een voorverwarmde glaasje of kopje van circa 80-90 ml.

De melk

Maak met volle (biologische) melk (Arla) een mooi dun en niet te luchtig melkschuim met je espressomachine of je automatische melkschuimer.

Zorg dat de espresso net iets eerder klaar staat, dan kun je als het melkschuim klaar is direct de luchtbellen eruit kloppen, de melk even walsen totdat hij mooi gaat glanzen en hem dan vanaf 10 cm hoogte door de espresso heen schenken, zodat deze goed mengt met de espresso.

En koffie om zachtjes dansend de dag mee te beginnen.

Gebruik voor dit cortado recept een koffie met tonen van Chocolade, karamel en noten, omdat die heel goed combineren met de melk. Bijvoorbeeld onze Guatemala Brazil Blend of de Specialty Brazil voor het beste resultaat.

Wij zouden zeggen; geniet ervan