fbpx

Hoelang blijft koffie vers?

Dat hangt helemaal af van hoe je de koffie bewaard na het openen van de verpakking.

Ons advies is om de koffie verpakking na het openen zo goed mogelijk af te sluiten met zo weinig mogelijk lucht(zuurstof) erbij.

Na het openen van de verpakking vervliegt namelijk een groot deel van de aanwezige aroma’s. En Zuurstof is net als bij een pas geopende fles wijn de grootste boosdoener wat betreft kwaliteitsverlies en smaak achteruitgang van het product. De resterende wijn in een pas geopende fles is na 3 á 4 dagen een stuk minder lekker als op de dag dat je hem opende, toch? Hetzelfde geldt dus ook voor koffie. Hoelang de koffie vers blijft na het openen van de verpakking ligt daarnaast dus ook nog aan jezelf en hoe je de koffiebonen bewaard nadat je de zak hebt aangebroken.

Wat je niet moet doen

Koffiebonen bewaren in een (glazen) voorraad pot. De zuurstof heeft dan namelijk vrij spel om de aroma’s te laten vervliegen en dat wil je juist niet. Ook niet in een vacuüm voorraad bus.

 

Hanteer deze 2 tips voor het beste resultaat

  1. Vul dagelijks je koffie machine met verse bonen en een hoeveelheid koffie die je op die dag gebruikt. (liever nog een beetje bijvullen dan veel te veel in de machine doen!)
  2. Sluit na het bijvullen de verpakking , met en elastiek of een sluitclip en met zo min mogelijk lucht in de verpakking!

Het beste is een verpakkingsgrootte te gebruiken die je binnen 10 dagen opgebruikt!

Probeer om het verschil te proeven maar eens oude koffie die al een aantal dagen in je machine zit of bonen die je nog in een zak hebt zitten die al langer dan 7 dagen geopend is en vergelijk die koffie met een zojuist geopende zak verse koffiebonen in je machine.

Ook de créma laag in je kopje zal bij verse koffie veel groter zijn dan die met oude koffie.

Echt een wereld van verschil, geniet daarom altijd van verse koffie,