fbpx

Herkomst: Koffiebonen uit Guatemala

Een gezellig plantje met mooie rode besjes eraan. Dat was hoe de Guatamalteekse bevolking de koffieplant zag toen ze er voor het eerst mee in aanraking kwam rond het jaar 1750. Ze hadden toen nog geen idee dat dat leuke plantje in een aantal jaren zou uitgroeien tot hun nummer 1 exportproduct.

 

De beste koffiebonen

Guatemala staat bekend om haar prachtige natuur. Van angstaanjagende actieve vulkanen tot prachtige diepblauwe meren en natuurlijk de vele hectaren ondoordringbare jungle vol mysterieuze Maya ruïnes. Maar Guatemala is ook over de hele wereld bekend om haar fantastische Arabica koffiebonen van topkwaliteit. Guatemala is het negende land op de ranglijst van grootste koffieproducenten ter wereld.

 

Specifieke kenmerken voor de lekkerste koffie

Guatemala heeft door haar uitzonderlijke ligging maar liefst 300 micro-klimaten. Al deze klimaten zorgen voor een enorme diversiteit in koffiebonen. Ze hebben echter bijna allemaal één ding met elkaar gemeen: 98% van alle koffiebonen in Guatemala wordt in de schaduw geteeld, wat bijdraagt aan de kwaliteit. Bodemerosie wordt voorkomen en extreme hitte of droogte worden afgezwakt. Ook groeien de koffiebonen in de schaduw minder snel, wat de diepte van de smaak weer ten goede komt.

Een ander interessant kenmerk van de Guatemalteekse koffieboon is dat ze groeit op een hoogte van minimaal 1350 meter. Hierdoor zijn de bonen meer consistent en compact (“hard”), en mogen ze het keurmerk Strictly Hard Bean (SHB) dragen.

Al onze koffiebonen komen van Rainforest Alliance gecertificeerde koffie plantages of zijn ze rechtstreeks traceerbaar ingekocht bij de koffieboer.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang

10% korting op je volgende bestelling!