fbpx

Koffierecepten voor Valentijnsdag

Op Valentijnsdag kun je je geliefde natuurlijk verrassen met bloemen of chocola, maar je kunt ook je charmes in de strijd gooien in een mooi Valentijns koffie recept. Welke van deze drie lijkt jou het lekkerst?

Pink Velvet Latte

Voor deze zachte taartjeskoffie breng je melk aan de kook met een eetlepel suiker. Roer dit door tot de suiker is opgelost. Haal de melk van het vuur en roer er wat chocolade druppels of geraspte chocola doorheen. Als de chocola is gesmolten voeg je een kop verse eek espresso aan toe, een theelepeltje vanille extract en drie druppels rode kleurstof (geschikt voor consumptie!)

Doe het mengsel in een mooi glas, spuit slagroom bovenop en maak af met nog meer chocolade schaafsel. Proost!

Cupid Cappuccino

Een prachtig toetje na een heerlijk Valentijnsdiner, dat is de Cupid Cappuccino. Je maakt ‘m door 2 eetlepels chocoladesiroop te mengen met een halve eetlepel muntlikeur, 1 eetlepel Amaretto en een beetje suiker. Voeg deze mix toe aan een sterke eek espresso met opgeschuimde melk en maak af met slagroom en een beetje chocolade schaafsel. Als jullie nú niet (opnieuw) verliefd op elkaar worden….

De “Doe maar normaal, maar dan wel roze” Macchiato

Voor deze nuchtere Hollandse koffie heb je alleen rode (eetbare!) kleurstof nodig. Maak een sterke kop eek espresso en schuim melk met een druppeltje kleurstof op in je melkschuimer. Zo wordt de melk prachtig roze, en dat ziet er toch net wat feestelijker uit. Serveer met een mooi hartje van latte art* of met wat chocolade schaafsel voor de echte Valentijns beleving.

Fijne Valentijnsdag!

*Wil je jouw latte-art skills opschroeven? Daar heeft ‘De Hobby Barista’ deze leuke video over.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang

10% korting op je volgende bestelling!