fbpx

Het beste recept voor Pumpkin Spice Latte

Pumpkin Spice Latte: You hate it or you love it. Deze koffievariant is overgewaaid uit de VS, en is vooral bij een zekere grote Amerikaanse koffieketen een grote hit. Wij houden wel van deze herfstige koffie, mits ‘ie niet te zoet is. Wij kiezen dus voor maar een klein beetje honing / suiker en gaan voor een snufje extra kaneel. En voor plantaardige melk voor een goed gevoel! Hoe maak jij jouw perfecte Pumpkin Spice Latte?

Ingrediënten
  • 1 lekker sterke eek espresso
  • 200 ml plantaardige of volle melk
  • Een halve theelepel Pumpkin Spice Mix of Speculaaskruiden
  • 50 gram pompoenblokjes (vers of uit de vriezer), of een flinke eetlepel kant en klare pompoenpuree uit blik
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel honing of suiker, of meer naar smaak
  • Optioneel: Slagroom
  • Optioneel: Snuf kaneel en/of kaneelstokje voor de decoratie

Bereiding Pumpkin Spice Latte 

Kook de pompoenblokjes zo’n 10 minuten in een klein laagje water tot ze lekker zacht zijn. Als je tijd over hebt is het nog lekkerder om de blokjes in de oven of airfryer te roosteren en dan te pureren. Op die manier heeft de pompoen nog meer smaak.

Prak de pompoenblokjes grof en mix ze met de melk, de spice mix en de honing/suiker in een pannetje. Roer goed door en breng zachtjes aan de kook. Als het nét nog niet kookt pureer of blend je het tot soepele, gladde substantie. Roer er vervolgens een verse kop espresso en het vanille extract doorheen. Giet dit in een fijne mok, maak af met eventueel wat slagroom en een snuf kaneel, en klaar ben je!

Proost!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang

10% korting op je volgende bestelling!