fbpx

Wat doen we met de eek-premievan 2022?

Eerder dit jaar hebben we op Instagram om jullie mening gevraagd: in welke goede doelen moeten we de eek premie 2022 investeren?

Bomen planten

De grote winnaar op het onderdeel bomen planten werd Life Terra. Deze Nederlands/Spaanse organisatie heeft als doel om in vijf jaar tijd 500 miljoen bomen te planten in Europa. Naast het planten is het monitoren van deze bomen ook een belangrijke doelstelling voor Life Terra. En bovendien investeren ze in uitgebreide onderwijsprogramma’s voor kinderen.

Life Terra is ontstaan vanuit de gedachte dat het planten van bomen de meest kosten efficiënte en natuurgetrouwe oplossing is om CO2 uit de lucht te halen. Het planten van bomen en het opstarten van herbebossingsprojecten gaat klimaatverandering dus actief tegen. En daarmee wordt ook het verwoestende effect van klimaatverandering vertraagd (hittegolven, droogte, overstromingen, landerosie).

Door de helft van onze eek premie over 2021 te doneren aan Life Terra kunnen we 125 bomen adopteren en zo onze CO2 uitstoot compenseren.

Lees meer (en adopteer zelf ook een boom!) op de website van Life Terra.

 

Wij houden van mooie projecten

Het tweede deel van de eek-premie investeren we traditiegetrouw in Duurzame Energie. De winnaar van deze poll is de Mpilo Foundation geworden, een stichting die in 2018 in het leven is geroepen om dorpen en scholen in Zimbabwe te voorzien van schoon water en elektriciteit.

Schoon water betekent leven, elektriciteit betekent veiligheid. In het arme Zimbabwe is een groot gebrek aan beiden. De Mpilo Foundation maakt het, door middel van Solar Kits, mogelijk om dorpelingen te voorzien van elektriciteit, op een veilige en duurzame manier. Op die manier kunnen de dorpelingen bijvoorbeeld IT-onderwijs volgen, zijn ze beschermd tegen wilde dieren en kunnen ze hun mobiele telefoons opladen.

Met de helft van onze eek-premie van 2022 kunnen we 7 solar kits kopen voor de dorpelingen in Zimbabwe.

Wil je meer weten over de Mpilo Foundation of zelf ook doneren? Kijk dan op de website

Wil je meer lezen over onze investeringen? Bekijk de pagina eek-premie.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang

10% korting op je volgende bestelling!