fbpx

Gratis eek proefpakket 

Gratis eek proefpakket

We laten je gratis kennis maken met de heerlijke koffie van eek. Daarom kun je nu een gratis proefpakket bestellen met 2 x 200 gram Premium koffie. 100% kwaliteitsbonen van de beste plantages in Zuid-Amerika, Afrika en Azië die we lokaal, vers branden.

Precies genoeg om verliefd te worden op onze koffie.

Je betaalt alleen de verzendkosten

Dit krijg je van ons

200 gram 

Guatemala Brazil

Onze best verkochte koffie

De Guatemala-Brazil is een blend van aromatische espresso bonen uit Guatemala en Brazilië. Deze koffiebonen zijn medium gebrand en hebben een intense chocoladegeur, met tonen van karamel en een aangename fruitigheid.

200 gram

Italian style Dark roast

Sterke koffie met een Italiaans bittertje

Deze koffie is een blend van aromatische espresso koffiebonen uit verschillende landen. De koffiebonen zijn donker gebrand, hebben een volle, sterke koffiesmaak en ruiken naar chocolade en toast. Met een klein percentage Robusta koffiebonen krijgt deze variant een Italiaans bittertje. Heerlijk dus voor een volle lungo of een romige cappuccino!

Deskundige Kennis

Diepgaande expertise voor jouw koffie-avontuur.

Hoogwaardige Kwaliteit

Premium koffiebonen: een beleving bij elk kopje.

Duurzame Impact

Elk product draagt bij aan meer groen.

Duurzame keten

Vers gebrande bonen door de branderij uit de buurt

Wist je dat…

…98% van alle koffiebonen in Guatemala in de schaduw wordt geteeld. Hier groeien ze minder snel waardoor de bonen een diepere smaak krijgen. Bovendien wordt bodemerosie voorkomen, en extreme hitte of droogte worden afgezwakt.

…de koffieboon ontdekt zou zijn in Ethiopië. Het is het enige land ter wereld waar koffiebomen in het wild groeien. Koffie is voor Ethiopiërs ontzettend belangrijk. Tijdens koffieceremonies drinken de mensen elke dag koffie met elkaar. Het is hun belangrijkste sociale verbinding.

…de roman ‘Max Havelaar’ de inspiratie was voor het eerste Fair Trade-koffielabel. De roman verscheen in 1960 en beschreef de koloniale misstanden in de Indonesische koffieketen

Wat anderen van onze koffie vinden:

Rob v Rijnbach
Wat een Sympathieke mensen en zeer lekkere Koffie echt geweldig.
30 december 2022
Arman
Expert of leek, iedereen waardeert duurzame, betaalbare en vooral lekkere koffiebonen van Eek.
18 oktober 2021
Ronald Poolen
Wat een lekkere koffie zeg
2 februari 2023

Tips voor het
beste kopje koffie

  1. Neem je favoriete kopje. Indien dit vuil in de vaatwasser staat omdat je onlangs een heerlijk kopje koffie hebt gedronken, neem dan je tweede favoriete kopje.

  2. Gebruik altijd vers gemalen koffiebonen voor de beste smaak. Heb je geen molen om te malen? Gebruik dan een deegroller. Leg de bonen in een broodzak of bakpapier en een keukenhanddoek. Rol met de deegroller over de zak en oefen genoeg druk uit om de bonen fijn te malen.

  3. Zorg voor de juiste water- tot koffieverhouding om over- of onderextractie te voorkomen. Meestal is dit 70 gram vers gemalen koffie per 1 liter water. Je kunt ook 10 eetlepels tellen, want één eetlepel is ongeveer 7 gram.

  4. Gebruik schoon, gefilterd water om ongewenste smaken te vermijden. Gebruik je een papieren filter? Als je de filter nat maakt voordat je de koffie toevoegt, vermijd je een nare papiersmaak.

  5. Geniet! Wist je dat je naast melk en suiker ook ander lekkers kunt toevoegen aan je koffie? Probeer eens pure chocolade, pepernootjes of koffielikeur.

Bestel jouw proefpakket

We laten je gratis kennis maken met eek. Daarom kun je nu een gratis proefpakket bestellen met 2 x 200 gram Premium koffie. 100% kwaliteitsbonen van de beste plantages in Zuid-Amerika, Afrika en Azië die we lokaal, vers branden.

Precies genoeg om verliefd te worden op onze koffie.